JimMichael έγραψε:kate έγραψε: Το κακό με το εν λόγω σύστημα είναι ότι έχουμε μια απολυταρχία της πλειοψηφίας η οποία σύμφωνα με τα πιστεύω σου είναι όχλος.
Πολύ ωραία ατάκα. Θα μου επιτρέψεις να σου την κλέψω και να τη χρησιμοποιώ κι εγώ, με τα ανάλογα credits πάντα.
Κάνεις όμως το εξής λάθος. Το βίντεο αυτό δεν αφορά μονάχα το κόμμα το οποίο δείχνει. Η περιγραφή του αν το ψάξεις στο youtube αναφέρει πως δεν κατακρίνει μονάχα τους ψηφοφόρους του συγκεκριμένου κόμματος, αλλά και κάθε άλλου κόμματος που έχει στη "στάνη" του αντίστοιχα πρόβατα, όπως είναι και η Ν.Δ. Κι αυτό το λέω επειδή διαπιστώνω, και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, μια μεγαλύτερη απέχθεια προς τη Ν.Δ. και μια ελαφρά συμπάθεια προς το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό το σημείο να υποδείξω το δεύτερο λάθος κατά τη γνώμη μου πάντα.
Αναφέρεις το όνομα του Γ. Παπανδρέου συνδεδεμένο με το επίθετό του περισσότερο και με τη "δημιουργία θετικών συναισθημάτων". Δε θα διαφωνήσω στη δημιουργία αυτή γιατί όντως έγινε. Θα διαφωνήσω όμως με το ότι έγινε, ενώ δε θα έπρεπε. Το οποίο με τη σειρά του ακυρώνει και τα όποια "καλά" προσέφερε το συγκεκριμένο επίθετο στη χώρα. Αν θες το αναλύω περισσότερο σε άλλη δημοσίευση, αλλά προς το παρόν να σημειώσω ότι όλα ήταν φαινομενικά και είχαν ημερομηνία λήξης, η οποία με διάφορα τερτίπια τόσο των δικών μας πολιτικών ανά τα τελευταία χρόνια όσο και της Goldman Sachs μαγειρεύτικαν ακόμα καλύτερα και κράτησαν και λίγο παραπάνω απ'όσο θα περίμενε κανείς. Αλλά όπως και να'χει, φτάσαν στο τέλμα τους.
Με αυτόν τον τρόπο, φθάσαμε στο σημείο ο κόσμος να λατρεύει πολιτικά κόμματα και όχι να ασχολείται με τα κοινά. Έτσι αιτιολογείται και το όποιο φίλημα πολιτικών σημαιών, ατέρμονης χαράς με τα αποτελέσματα πολιτικών εκλογών που συγκρίνονται και με τις κατακτήσεις αθλητικών πρωταθλημάτων. Πράγματα ανόμοια τελείως, καθώς το ένα έχει να κάνει με αθλητική διάκριση και το άλλο με καθημερινή διαβίωση. Όπου στο τελευταίο, λίγοι είναι αυτοί που κέρδισαν ένα πραγματικό "λόττο" και έκαναν πολλά λεφτά και ζωή χαρισάμενη, για τους οποίους και να δικαιολογήσω έστω ένα φίλημα σημαίας, καθώς σώθηκαν πια από τα πάντα.
Κι επειδή θα μακρυγορήσω πολύ και θέλω να φάω τώρα... τελειώνω με το ότι τώρα δεν κάνουμε μια απλή κριτική. Δίκιο έχεις, ως εκεί μπορούμε να φτάσουμε. Αλλά, προσπαθούμε να δείξουμε κάποια πράγματα και αφυπνίσουμε τα κοιμισμένα μυαλά των υπολοίπων, καθώς η μειοψηφία πια έχει δίκιο, διότι η πλειοψηφία κοιμάται, αδιαφορεί, αγνοεί. Ό,τι ήταν να γίνει στις εκλογές έγινε. Από εκεί και πέρα ξεκινά ένας νέος αγώνας για κάτι καλύτερο. Το αν θα πετύχουμε κάτι δεν το γνωρίζει κανείς, όμως αν δεν προσπαθήσουμε, σίγουρα θα παραμείνει άγνωστο για πάντα.
Καταρχάς χαίρομαι που σου άρεσε η ατάκα και μην ανησυχείς δεν διεκδικώ πνευματικά δικαιώματα!
Ο λόγος για τον οποίο ήθελα να αναρτήσω το προηγούμενό μου post ήταν για να σχολιάσω ότι κάθε φορά ψηφίζουμε σύμφωνα με τον ιδεολογικό προσανατολισμό μας, αλλά κυρίως σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά. Το να μετράς τον βαθμό απέχθειας προς κάποια κόμματα θεωρώ ότι δεν έχει κάποιο νόημα. Αν θέλεις να γίνω πιο ξεκάθαρη να σου πω ότι δεν συμπαθώ κανένα από τα παραπάνω κόμματα και δεν ψήφισα κανένα τους τα τελευταία χρόνια τις 800 φορες που ψήφισα...Με λίγα λόγια δεν είμαι από τους ανθρώπους που έχουν τη λογική του λιγότερο κακού.
Επειδή παρεξηγήθηκα μάλλον και δεν καταλαβαίνω το γιατί συμφωνώ με ό,τι λες. Από την άποψη ότι δεν θεωρώ οτί τελικά η διακυβέρνηση που ακολούθησε το 2009 ήταν ωφέλιμη για τους πολίτες. Απλά, ήθελα να επισημάνω ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η πλειοψηφία μετά από άπειρα χρόνια δικομματισμού, θεώρησε ως φορέα λύσης και ελπίδας το λιγότερο άφθαρτο αν θες ΠΑΣΟΚ του τότε σε αντίθεση με την καταστροφική τότε Ν.Δ. Χρησιμοποίησα το videaki ως αφορμή για να καταθέσω κι εγώ, χωρίς διάθεση να προκαλέσω, την άποψή μου ότι ακόμα και οι προβλέψεις που κάνουμε είναι υποκειμενικές γνώμες βασισμένες στην προσωπική μας κρίση. Το αν τελικά θα αποδειχτούν σωστές το κρίνει το μέλλον το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε στην κάλπη, ειδικά όταν υπάρχουν παράμετροι που δεν γνωρίζουμε. Για παράδειγμα αν κρίνω από το γεγονός ότι βιάζεσαι να φας (καλή όρεξη παρεπιπτόντως αν και καθυστερημένα) υποθέτω ότι σου αρέσει το φαγητό για σήμερα. Αν αυτό είναι σωστό θα το μάθω εκ των υστέρων, αφού το φας...
Για να συνεχίσω σε αυτά που λες και αφού διάβασα και το post απάντηση του brera θα επιμείνω στη άποψή μου ότι δεν μπορώ να κατακρίνω την επιλογή του καθενός στην κάλπη, γιατί δεν ζούμε όλοι κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Συμφωνώ μαζί σου ότι η πολιτική μόρφωση της πλειοψηφίας είναι ανύπαρκτη, απλά να τονίσω και πάλι ότι μέχρι ένα σημείο έχουμε εξασφαλίσει μια 'α ποιότητα ζωής και στο εμείς θα βάλω όλους τους φοιτητές της Ξάνθης. Δηλαδή, μέχρι ένα σημείο ξεπερνάμε θέλω να πιστεύω το ατομικό μας όφελος και κοιτάμε και την συνολική βελτίωση της κοινωνίας. Προσπαθώ να μπω όμως και στη θέση κάποιου ο οποίος δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε τα βασικά και δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα και πόσο ιδεολογικά πιστή θα ήμουν στον εαυτό μου αν ήταν να εξασφαλίσω τη ζωή τη δική μου και της οικογένειάς μου πουλώντας αν θέλεις την ψήφο μου. Λέγοντάς τα αυτά, δεν πιστεύω ότι το ποσοστό αυτών των ανθρώπων είναι αυτό που καθορίζει τελικά το εκλογικό αποτέλεσμα. Πόσοι συμφοιτητές μας φανατίζονται κομματικά λόγω της πολιτικής ανατροφής που πήραν από τις οικογένειές τους? Και αναφέρω τους συμφοιτητές μας ως παράδειγμα γιατί αυτοί αποτελούν το νέο εκλογικό σώμα, δηλαδή το μέλλον της Ελλάδας.
Όσο για το ότι η μειοψηφία έχει πλέον δίκιο αυτό δεν το ξέρω ακόμα, δεν πιστεύω όμως ότι η πλειοψηφία πλέον αγνοεί ή αδιαφορεί για την κατάσταση. Το γεγονός ότι δεν ξέρει για σένα και για μένα να διεκδικεί το συμφέρον της το αποδίδω στην καταλυτική επιρροή των ΜΜΕ, τα οποία τα τελευταία 2 χρόνια προωθούν την αποχή ως πολιτική άποψη ( τι γελοιότητα!) και έδειξαν την απίστευτη δύναμή τους να διαμορφώνουν το εκλογικό σώμα, προβάλλοντας ένα κοινό φοβικό μέτωπο παγκόσμιας εμβέλειας. Αν θέλεις σε αυτό να προσθέσω και την έλλειψη γενικότερης παιδείας από την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, πράγμα που δεν μετριέται με τα πτυχία και την οποιαδήποτε εξειδίκευση σε κάποιον τομέα. Για να κλείσω, να σου πω ότι μακάρι να μπορέσεις κι εσύ και ο οποιοσδήποτε το επιδιώκει να αφυπνίσετε έστω και έναν συμπολίτη σας. Πες με απαισιόδοξη, αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό θα γίνει , από την άποψη ότι θα το καταφέρετε εσείς. Όχι γιατί αμφισβητώ τις ικανότητες πειθούς σας, αλλά γιατι δεν πιστεύω ότι μπορεί να επικρατήσει ψυχραιμία. Τελικά, αν γίνει αυτή η αλλαγή (το ελπίζω ακόμα) πιστεύω ότι θα γίνει μέσα από την προσωπική αυτοκριτική και συνειδητοποίηση στις οποίες θα οδηγηθεί ο καθένας λόγω των ακραίων συνθηκών, των μέτρων που θα συνεχίσουν να οδηγούν στην φτώχια, των απογοητεύσεων και ακόμα και της απελπισίας που θα φτάσει ο καθένας, μέχρι να αγγιξει το κατώτατο σημείο του και κάνει την επανάστασή του χωρίς να υπολογίσει προσωπικό κόστος, μιας και δεν θα έχει τίποτα να χάσει...Μακάρι μόνο αν και όταν έρθει αυτή η αντίδραση (γιατί δεν πιστεύω ότι ακόμα γίνεται σοβαρά) να γίνει συντεταγμένα και όχι διχασμένα, πράγμα που δυστυχώς βλέπω ήδη να γίνεται...