Θεωρώ ότι το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις χωρίς να πιάνει την ουσία. Ο όρος "πληθώρα διαγραφών" είναι άτοπος, διότι όπως ειπώθηκε είναι μετρημένες στα δάχτυλα ενος χεριού. Και οι αυτοδιαγραφές το ίδιο. Η ουσία είναι ότι όσοι μπαίνουν βλέπουν τους ίδιους και τους ίδιους να ποστάρουν για κανά μάθημα, καμιά βαθμολογία άντε και κανά σεμινάριο/συνέδριο και τέλος. Εδώ είναι το πρόβλημα του μέσου Έλληνα. Θέλει αλλαγές που να τον ωφελούν, χωρίς να κάνει το παραμικρό από πλευράς του για να βοηθήσει να έρθουν. Γράφτε κάτι. Τόσα θέματα υπάρχουν. Αμάξια, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ταινίες, επιστήμη, τέχνες, εκδρομές, hobby, δουλειές, οικονομική κρίση, Κύπρος και πόσα άλλα.
Τώρα αν στο βωμό της κινητικότητας στο φόρουμ θέλουμε να τα αφήσουμε όλα ελεύθερα, δηλαδή παραταξιακές συζητήσεις, flame wars και διάφορα τέτοια ευτελή κατά τη γνώμη μου θέματα, υπάρχει κάλλιστα η λύση δημιουργίας ενός καινούριου φόρουμ. Γιατί αυτό το φόρουμ ξεκίνησε με την ιδεολογία να βοηθάει τους ΗΜΜΥ Ξάνθης μέσα από γόνιμους διαλόγους και με σοβαρότητα για θέματα που τους απασχολούν εντός και εκτός της σχολής, χωρίς να λείπει φυσικά και το διάλειμμα για κανένα καλαμπούρι με κανένα ανεκδοτάκι, με καμιά πρόταση για ταινίες που μας άρεσαν και τα σχετικά. Δεν ξεκίνησε να μαζέψει πλήθος δημοσιεύσεων ούτε μελών.
Και όπως ειπώθηκε και πάλι, κινητικότητα θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη, αν και οι χρήστες δεν ενδιαφέρονταν μόνο για το τομάρι τους. Θα περνούσαν άσχημα το χρόνο τους αν γράφαν έστω κάτι για να βρουν έναν τρόπο να περάσουν κάπως το χρόνο τους εκτός σχολής... Κι αυτοί που το απαξιούν και είναι και μεγάλα κεφάλια ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο σημαντικό έχουν πάνω τους, εφόσον δε μας είπαν ποτέ ότι το τάδε πράγμα μας ενοχλεί, τότε ας κάτσουν εκτός, δεν μπορούμε να λύσουμε τέτοια θέματα γιατί είναι υπεράνω ανθρώπινων δυνάμεων. Και να πω την αλήθεια μου φαίνεται και περίεργο που τέτοιοι αξιόλογοι φοιτητές/καθηγητές, δεν ξέρω σε ποιούς αναφέρεστε, παραμένουν εκτός, δηλώνοντάς το σε συζητήσεις με άλλους, οι οποίοι έρχονται να μεταφέρουν τον προβληματισμό της κινητικότητας αποδίδοντάς τον στην ανελαστικότητα της ομάδας του deece. Δηλαδή, αυτοί θέλουν να πχ να κράζουν την Α παράταξη, να επευφημούν τη δική τους ή να κράζουν άλλα μέλη συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο σε μια μεσημεριανάδικη εκπομπή τύπου Πάνια;
Δε με πείθει. Και απο την άλλη δείτε και άλλα μέλη που συμμετέχουν ενεργά, εκθέτουν τους προβληματισμούς τους στην κοινότητα κι αυτή με τη σειρά της απαντάει και βοηθάει, πόσο ευχαριστημένοι είναι και πόσο δεν αντιμετωπίζουν κανένα θέμα. Αν φαίνεται παράλογη αυτή η λειτουργία του φόρουμ, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Όποιος θέλει να τρώει καντίλια και να ρίχνει, ας βρει έναν άλλο χώρο να το κάνει.
Σκοπός δεν είναι να είμαστε ίδιοι με όλους τους άλλους, σκοπός είναι να είμαστε οι καλύτεροι στο μέτρο του δυνατού και με τα διαθέσιμα εφόδια. Αν στην Αθήνα αποφασίσουν όλοι να έχουν για παράδειγμα πρόθεμα στο ψευδώνυμο lalakas και αυτό να γίνεται με τη σειρά του lalakas_JimMichael, εδώ δε θα το κάνουμε. Αν εκεί όμως βρουν κάτι που βοηθάει την κοινότητα πραγματικά, τότε θα κοιτάξουμε πώς να το ενσωματώσουμε.
Και τέλος κάτι ακόμα για την ανελαστικότητα. Πριν από κάμποσο καιρό αποφασίστηκε να επιτραπούν κατά κάποιο τρόπο οι πολιτικές συζητήσεις. Υπήρξε το θέμα
Κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, μπας και γίνει ποτέ γόνιμος διάλογος με πολιτικά. Τελευταίο ποστ είναι το δικό μου πριν από κάμποσους μήνες. Τι έγινε; Το κλειδώσαμε και δεν το ξέρω; Υπήρξε κανένα άλλο θέμα που να συνεχίστηκε εκεί η κίνηση και δεν το είδα; Αυτά τα πράγματα μου δείχνουν απλά αδιαφορία για το τι πραγματικά συμβαίνει με ταυτόχρονο πλύσιμο εγκεφάλου για τη δημιουργία της ανάγκης μιας trash tv, ενός iphone 58sgbdl... και της αντίληψης του να πα να συνουσιαστούν όλοι, εγώ παίζω angry birds και κάνω high score τώρα...
Κάνω λάθος;